Πόσο γρήγορα προσφέρει αποτελέσματα η προώθηση ιστοσελίδων στις μηχανές αναζήτησης;


Στην προώθηση ιστοσελίδων στις μηχανές αναζήτησης μια από τις πιο συνηθισμένες ερωτήσεις είναι σε πόσο χρόνο θα υπάρξουν θετικά αποτελέσματα, δηλαδή πόσο γρήγορα θα αρχίσει να εμφανίζεται μια ιστοσελίδα στις μηχανές αναζήτησης για διάφορες σχετικές λέξεις ή φράσεις.

ο χρόνος είναι χρήμα Να ξεκαθαρίσουμε ότι η προώθηση ιστοσελίδων δεν μπορεί σε καμιά περίπτωση να βοηθήσει μια ιστοσελίδα να εμφανιστεί στις πρώτες δέκα θέσεις στο Google μέσα σε μια βδομάδα, ειδικά για φράσεις μεγάλου ανταγωνισμού. Οσοι περιμένουν κάτι τέτοιο θα απογοητευτούν, γιατί η προώθηση ιστοσελίδων θέλει χρόνο και υπομονή.

Τα πρώτα αποτελέσματα της προώθησης ιστοσελίδων

Μέσα σε ένα μήνα το πολύ, θα δείτε τα πρώτα αποτελέσματα στις μηχανές αναζήτησης για:
  1. το όνομα της επιχείρησης σας
  2. εξειδικευμένες φράσεις 2, 3 ή 4 λέξεων σχετικών με την επιχείρηση σας
Αν μέσα σε ένα μήνα το πολύ, η ιστοσελίδα σας δεν εμφανίζεται πουθενά στο Google για κάποιες εξειδικευμένες φράσεις ή για το όνομα της επιχείρησης σας, τότε με το δίκιο σας θα πρέπει να ανησυχήσετε κατά πόσο αυτός που ανέλαβε την προώθηση της, ξέρει τι κάνει.

Ειδικά μια αναζήτηση για το όνομα της επιχείρησης σας σε κάποια μηχανή αναζήτησης, θα πρέπει μέσα σε ένα μήνα από τη στιγμή που η ιστοσελίδα σας βγήκε online, να σας εμφανίσει στην πρώτη θέση.

Στο σημείο αυτό πρέπει να σημειώσουμε ότι αναζήτηση για τη διεύθυνση (όνομα ή url ή domain), δηλαδή www.iselidamou.com, δεν έχει καμιά απολύτως αξία, εκτός αν θέλετε να δείτε μήπως τυχόν η μηχανή αναζήτησης έχει τιμωρήσει την ιστοσελίδα σας και την έχει διαγράψει από το ευρετήριο της.

Αποτελέσματα για τις επιλεγμένες φράσεις – στόχους

Σε κάθε διαδικασία βελτιστοποίησης και προώθησης ιστοσελίδων θα πρέπει αρχικά να επιλέγεται μια κύρια φράση και μερικές δευτερεύουσες. Η κύρια φράση είναι αυτή για την οποία θέλετε να βρίσκουν την ιστοσελίδα σας στις μηχανές αναζήτησης.

Αν δηλαδή πουλάτε έπιπλα στην Κόρινθο, η κύρια φράση σας θα είναι «έπιπλα κόρινθος» ή «κόρινθος έπιπλα». Αν είστε πολύ φιλόδοξοι μπορείτε να επιλέξετε τη λέξη «έπιπλα» σαν κύριο στόχο σας, αλλά αυτό θα κάνει τα πράγματα πολύ πιο δύσκολα και χρονοβόρα.

Γενικά ισχύουν τα εξής:
  • Οσο περισσότερες ιστοσελίδες υπάρχουν για μια φράση ή λέξη, τόσο περισσότερος χρόνος θα χρειαστεί για να δείτε τα πρώτα θετικά αποτελέσματα της προώθησης της ιστοσελίδας σας στις μηχανές αναζήτησης.
  • Αν ο στόχος σας είναι οι πρώτες πέντε θέσεις στο Google για μια λέξη ή φράση με μεγάλο ανταγωνισμό, μπορεί να περάσουν περισσότερα από δυο χρόνια για να το καταφέρετε, άρα προσπαθήστε να επιλέγετε ρεαλιστικούς στόχους.
  • Κάθε πρωτοεμφανιζόμενη ιστοσελίδα τον πρώτο χρόνο της ζωής της δεν ευνοείται από τις μηχανές αναζήτησης. Αντίθετα όσο παλιώνει, τόσο βελτιώνονται συνήθως τα αποτελέσματα, αν και εδώ εισέρχονται πολλοί παράγοντες.
  • Οσο συχνότερα ανανεώνεται μια ιστοσελίδα, δηλαδή προσθέτετε νέο περιεχόμενο σε αυτή, τόσο γρηγορότερα θα είναι τα θετικά αποτελέσματα στις μηχανές αναζήτησης. Εξαιρετικά χρήσιμα για το σκοπό αυτό είναι τα blogs. Αν έχετε τη δυνατότητα να προσθέτετε ένα καινούριο άρθρο κάθε μέρα, θα δείτε την ιστοσελίδα σας να ανεβαίνει στις μηχανές αναζήτησης πολύ γρηγορότερα από ότι αν φτιάξετε μια ιστοσελίδα με 10 εσωτερικές σελίδες και δεν κάνετε καμιά ανανέωση στη συνέχεια. Ποτέ μην ξεχνάτε ότι οι μηχανές αναζήτησης λατρεύουν το πολύ και καλό περιεχόμενο, ενώ μισούν τις ιστοσελίδες με λίγο και «σκονισμένο» περιεχόμενο.
  • Πολύ σημαντικά επίσης είναι τα ποιοτικά λινκς από άλλες ιστοσελίδες προς τη δική σας. Δύσκολα αποκτούνται αλλά η αξία τους είναι αναμφισβήτητη.

Παρακολούθηση αποτελεσμάτων με συχνές αναφορές

Συνήθως κάθε εταιρία που βελτιώνει και προωθεί την ιστοσελίδα ενός πελάτη της, του παραδίδει αναφορές σε μηνιαία βάση ή και συχνότερα για την θέση της στις μηχανές αναζήτησης για διάφορες λέξεις και φράσεις. Σε αυτές τις αναφορές μπορεί να δείτε μεγάλες διαφορές από μήνα σε μήνα, κάτι που δεν είναι ασυνήθιστο σε καινούριες ιστοσελίδες. Μπορεί δηλαδή για μια φράση τον δεύτερο μήνα να βρεθείτε στην 20η θέση, ενώ ένα μήνα μετά να έχετε πέσει στην 70η και μετά από άλλο ένα μήνα να ανεβείτε στην 25η θέση.
Αυτό το σκαμπανέβασμα μπορεί να είναι δυσάρεστο, αλλά δεν είναι ανησυχητικό τον πρώτο χρόνο της ζωής μιας ιστοσελίδας. Εξάλλου οι μηχανές αναζήτησης αλλάζουν συχνά τον τρόπο που κατατάσσουν τις διάφορες ιστοσελίδες, οπότε η καλή θέση στο Google δεν είναι ποτέ ισόβια.

Kαλά αποτελέσματα στις μηχανές αναζήτησης - Παραδείγματα

Ιστοσελίδα για ξενοδοχείο στην Αγία Πελαγία στην Κρήτη, που είχε εξαιρετική επιτυχία στην προώθηση της σε αναπάντεχα μικρό χρονικό διάστημα: Agia Pelagia hotel, 2η θέση στο Google σε 4 μήνες.


Ιστοσελίδα για ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα στη Σαντορίνη. Στα Ελληνικά έχουμε άριστα αποτελέσματα σε μικρό χρονικό διάστημα, ενώ και στα Αγγλικά έχουμε σημαντική πρόοδο (Santorini airport: No 7 in Google, Santorini car hire: No 29), αλλά λόγω του σημαντικά μεγαλύτερου ανταγωνισμού θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος και προσπάθεια.
Αεροδρόμιο Σαντορίνης: 2η θέση στο Google σε 3 μήνες Διακοπές στη Σαντορίνη: 4η θέση στο Google σε 3 μήνες Ενοικιάσεις αυτοκινήτων Σαντορίνη: 9η θέση σε 3 μήνες



Τραγούδια: 1η θέση στο Google σε 50 μέρες. Πρόκειται για site με τραγούδια που όμως καθημερινά προστίθενται 2-3 νέα θέματα. Η πολύ συχνή και συνεχής ανανέωση επιτάχυνε τα θετικά αποτελέσματα σε πολύ μεγάλο βαθμό.


Crete car hire: 5η θέση στο Google.co.uk μετά από 2 χρόνια. Ο ανταγωνισμός για τη φράση αυτή είναι πολύ αυξημένος και τα καλά αποτελέσματα αργούν. Ενας επιπλέον λόγος είναι ότι από τον πελάτη επιλέχθηκε μια πιο αργή διαδικασία προώθησης για μικρότερο κόστος.

Συμπεράσματα – Καλά αποτελέσματα και γρήγορα

Για να έχετε καλά αποτελέσματα νωρίτερα και για να τα διατηρήσετε για μεγάλο χρονικό διάστημα, η προώθηση ιστοσελίδων πρέπει να είναι μια διαρκής διαδικασία.
Οπωσδήποτε στην αρχή πρέπει να γίνουν πολλά πράγματα, που μέσα στον πρώτο χρόνο ή λίγο μετά θα δώσουν θετικά αποτελέσματα, εκτός αν ο ανταγωνισμός είναι πολύ έντονος.
Από τη στιγμή που θα κατακτήσετε το στόχο σας η διατήρηση των αποτελεσμάτων είναι μια ευκολότερη διαδικασία με σχετικά χαμηλό κόστος, που δεν πρέπει να παραλείψετε.
Πόσο γρήγορα προσφέρει αποτελέσματα η προώθηση ιστοσελίδων στις μηχανές αναζήτησης; Πόσο γρήγορα προσφέρει αποτελέσματα η προώθηση ιστοσελίδων στις μηχανές αναζήτησης; Reviewed by Γιάννης Σαματάς - Αρτκρετα on 13:29 Rating: 5

2 σχόλια:

  1. "η προώθηση ιστοσελίδων πρέπει να είναι μια διαρκής διαδικασία."
    Αυτό είναι κάτι που δυστυχώς πολλοί πελατες-διαφημιζόμενοι δεν κατανοούν ζητώντας άμεσα αποτελέσματα. Πρέπει να καταλάβουμε πως για πολύ competitive keywords χρείαζεται τουλάχιστον ένας χρόνος για να υπάρξουν αποτελέσματα, ειδικά για καινούργια sites.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. To arthro sas einai akrives kai poli katatopistiko. Itan mia efxaristi anagnosi.

    -Peter
    sinadelfos SEO Specialist, ellino-amerikanos omogenis

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Από το Blogger.