Κατασκευή ιστοσελίδων με σεβασμό προς τους επισκέπτες και τις μηχανές αναζήτησης

Η κατασκευή ιστοσελίδων πρέπει να γίνεται με σεβασμό προς όσους τις επισκέπτονται και χωρίς να προσπαθεί να ξεγελάσει τις μηχανές αναζήτησης.

Ποτέ μην ξεχνάτε ότι ο επισκέπτης σας είναι πιθανός πελάτης σας. Αν η ιστοσελίδα σας δεν του προσφέρει χρήσιμο περιεχόμενο, είναι τόσο εύκολο να την εγκαταλείψει και να προχωρήσει στην ιστοσελίδα ενός ανταγωνιστή σας.

Χρόνια τώρα οι μηχανές αναζήτησης φωνάζουν: Κατασκευάστε ιστοσελίδες για ανθρώπους και αποφύγετε οτιδήποτε δεν θα κάνατε αν δεν υπήρχαν οι μηχανές αναζήτησης.

Η παραπάνω συμβουλή είναι σωστή στη βάση της, αλλά πρακτικά πάντα θα κάνουμε κάτι επειδή υπάρχουν οι μηχανές αναζήτησης. Το Google και οι άλλες μηχανές αναζήτησης έχουν γίνει τόσο σημαντικές για την επιτυχία μιας ιστοσελίδας, που δεν μπορούμε να τις αγνοήσουμε. Αρκεί να μη φτάσουμε στο σημείο να κοροϊδεύουμε απροκάλυπτα επισκέπτες και μηχανές αναζήτησης.

Δείτε στο παρακάτω παράδειγμα μια ιστοσελίδα για ενοικιάσεις αυτοκινήτων, που κατασκευάστηκε με περίσσια πονηριά. Προσπαθεί τόσο απροκάλυπτα να ξεγελάσει τις μηχανές αναζήτησης, που ξέχασε ότι ο πρωταρχικός σκοπός της είναι να αρέσει στους επισκέπτες της για να τους μετατρέψει σε πελάτες.

Στην πρώτη φωτογραφία βλέπετε τη σελίδα για τις ενοικιάσεις αυτοκινήτων στη Χερσόνησο. Διαβάστε λίγο και αναρωτηθείτε αν κάποιος που θέλει να ενοικιάσει αυτοκίνητο στη Χερσόνησο, θα βρει κάτι χρήσιμο στο κείμενο αυτό.


δείγμα κακής ιστοσελίδας


Στην επόμενη φωτογραφία βλέπετε τη σελίδα για τις ενοικιάσεις αυτοκινήτων στα Μάλια. Συγκρίνετε τις δυο σελίδες μεταξύ τους και θα ανακαλύψετε αμέσως ότι τα κείμενα είναι πανομοιότυπα και μόνο τα ονόματα «Χερσόνησος» και «Μάλια» αλλάζουν.


website print screen

Ποιος είναι ο σκοπός των δύο αυτών σελίδων; Για ποιο λόγο κατασκευάστηκαν; Ισως έχετε ήδη μαντέψει την απάντηση: Οι σελίδες αυτές φτιάχτηκαν για να ξεγελάσουν τις μηχανές αναζήτησης. Το κείμενο είναι γεμάτο keywords (λέξεις – κλειδιά) σχετικές με Χερσόνησο, Μάλια και Ενοικιάσεις Αυτοκινήτων. Είναι μια απεγνωσμένη και αναχρονιστική προσπάθεια για μια καλή θέση στις μηχανές αναζήτησης για τις παραπάνω λέξεις και φράσεις.

Ισως η τεχνική αυτή, που ανήκει 100% στις «ανήθικες» τεχνικές του SEO (black-hat seo), να είχε πρόσκαιρο θετικό αποτέλεσμα στο παρελθόν και η συγκεκριμένη ιστοσελίδα να είχε βελτιώσει τη θέση της στις μηχανές αναζήτησης. Αυτό σημαίνει ότι για κάποιο καιρό θα δεχόταν περισσότερους επισκέπτες.

Σε πόσους όμως από αυτούς θα άρεσε αυτό που θα έβλεπαν όταν θα έμπαιναν στην ιστοσελίδα αυτή ή σε άλλες παρόμοιες; Γιατί μην νομίσετε ούτε για ένα λεπτό, ότι το κόλπο αυτό είναι εφεύρεση της συγκεκριμένης επιχείρησης. Πριν από 2 χρόνια ήταν εξαιρετικά διαδεδομένη τακτική και θα την συναντήσετε σε πολλές ιστοσελίδες ακόμα.

Αποφύγετε τις αμφιλεγόμενες τεχνικές στην κατασκευή ιστοσελίδων και προσπαθήστε να μπείτε στη θέση του επισκέπτη. Ο ικανοποιημένος επισκέπτης θα γίνει πελάτης σας, που στη συνέχεια θα σας συστήσει σε φίλους και γνωστούς. Γιατί να τον δυσαρεστήσετε και να κινδυνεύσετε να τον χάσετε;
Κατασκευή ιστοσελίδων με σεβασμό προς τους επισκέπτες και τις μηχανές αναζήτησης Κατασκευή ιστοσελίδων με σεβασμό προς τους επισκέπτες και τις μηχανές αναζήτησης Reviewed by Γιάννης Σαματάς - Αρτκρετα on 11:59 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.