Προώθηση ιστοσελίδων με απλούς τρόπους

Η προώθηση ιστοσελίδων γίνεται για να:
  • Να γίνει η ιστοσελίδα σας πιο γνωστή
  • Να αυξηθούν οι επισκέπτες προς αυτή
  • Να αυξηθούν οι σύνδεσμοι (links) από άλλα sites προς αυτή
Οσο πιο έντονη είναι η προώθηση της ιστοσελίδας σας, τόσο καλύτερα θα είναι τα θετικά αποτελέσματα, και τόσο γρηγορότερα θα εμφανιστούν.

δημιουργία links και δημοσίευση σε social networks για προώθηση ιστοσελίδας Η προώθηση ιστοσελίδων μπορεί να γίνει με πολλούς τρόπους, αλλά λίγοι είναι αυτοί που δίνουν αξιόλογα αποτελέσματα.

Οι τρόποι είναι σχετικά απλοί, αλλά όλοι προϋποθέτουν το ίδιο πράγμα: προσωπική απασχόληση από τον ιδιοκτήτη της ιστοσελίδας ή συνεργασία με επαγγελματίες του SEO.

Στην πρώτη περίπτωση το κόστος θα είναι ο χρόνος που θα χρειαστεί να ασχοληθείτε, στη δεύτερη περίπτωση θα υπάρχει ανάλογη οικονομική επιβάρυνση.

Γράψτε άρθρα για δημοσίευση σε άλλες ιστοσελίδες (Syndication)

Τα άρθρα θα πρέπει να είναι καλογραμμένα, ενδιαφέροντα και πρωτότυπα. Μην αντιγράψετε το περιεχόμενο της ιστοσελίδας σας για να το δώσετε να το δημοσιεύσει άλλη ιστοσελίδα. Γράψτε κάτι που θα έχει αξία για την ιστοσελίδα που θα το δημοσιεύσει, διαφορετικά γιατί να το κάνει; Εκτός αν πρόκειται για ιστοσελίδα που είναι απελπισμένη για νέο περιεχόμενο ή ένα από αυτά τα sites που αναδημοσιεύουν άρθρα κατά εκατοντάδες καθημερινά.

Φυσικά κάθε άρθρο δικό σας που θα δημοσιευτεί σε άλλη ιστοσελίδα θα πρέπει να περιέχει ένα link (σύνδεσμο) προς την ιστοσελίδα σας. Ο λόγοι είναι δυο:
  • θέλετε οι αναγνώστες του άρθρου να επισκεφτούν την ιστοσελίδα σας
  • θέλετε να αυξήσετε τα ποιοτικά links από άλλες ιστοσελίδες προς τη δική σας για να κερδίσετε καλύτερη θέση στις μηχανές αναζήτησης
Διαβάστε περισσότερα για την αξία των links μιας κατεύθυνσης

Προώθηση ιστοσελίδων μέσα από περιοδικά και εφημερίδες

Προωθείστε την ιστοσελίδα σας γράφοντας άρθρα για δημοσίευση σε περιοδικά ή εφημερίδες. Αυτό είναι δυσκολότερο από το προηγούμενο, αλλά υπάρχουν πολλές πιθανότητες να δείτε ένα καλογραμμένο και πληροφοριακό άρθρο σας να τυπώνεται. Και σε αυτή την περίπτωση φροντίστε να αναφέρετε την διεύθυνση της ιστοσελίδας σας.

Ένα άρθρο σε έντυπα μέσα δεν σας προσφέρει άμεσο όφελος στις μηχανές αναζήτησης, αλλά μαθαίνουν για σας περισσότεροι άνθρωποι και αυτό έχει πολλά οφέλη, άμεσα και έμμεσα. Μια εναλλακτική λύση είναι μια συνέντευξη που θα δώσετε σε εφημερίδα ή περιοδικό για θέματα σχετικά με την επιχείρηση σας. Αυτό προϋποθέτει καλή γνώση του αντικειμένου σας ή / και τις ανάλογες γνωριμίες.

Για παράδειγμα, κάποτε μια εφημερίδα πανελλήνιας κυκλοφορίας μου ζήτησε μια φωτογραφία που είχα στην ιστοσελίδα μου και που δεν μπορούσαν να βρουν πουθενά αλλού. Μου πρότειναν να με πληρώσουν ή να δημοσιεύσουν μια συνέντευξη μαζί μου. Προτίμησα το δεύτερο σαν μια καλή ευκαιρία για την προώθηση της ιστοσελίδας μου.

Προώθηση ιστοσελίδων με συμμετοχή σε forum

Στα περισσότερα φόρουμ μπορείτε να απαντήσετε σε ερωτήσεις ή να συμμετέχετε σε συζητήσεις. Κάθε σας δημοσίευση (post) μπορεί να συμπεριλαμβάνει την υπογραφή σας (signature) με link προς την ιστοσελίδα σας.

Η αξία των links αυτών για τις μηχανές αναζήτησης είναι χαμηλή, αλλά αυτό που κερδίζετε είναι η προώθηση της ιστοσελίδας σας σε ανθρώπους που δεν είναι απλοί παρατηρητές στο Ίντερνετ, αλλά έχουν ενεργή συμμετοχή. Κάποιοι από αυτούς θα έχουν τη δική τους ιστοσελίδα ή blog και είναι πιθανό να σας αναφέρουν σε αυτά ή να προσθέσουν link προς την ιστοσελίδα σας αν την βρουν ενδιαφέρουσα.

Αν παρακολουθείτε διάφορα φόρουμ θα έχετε σίγουρα προσέξει πόσες ευκαιρίες προώθησης ιστοσελίδων υπάρχουν, που κανείς επαγγελματίας δεν εκμεταλλεύεται.

Προώθηση ιστοσελίδων με προσθήκη σχολίων σε blogs

Δημιουργείστε ένα κατάλογο με τα πιο σημαντικά blogs με θέμα σχετικό με το αντικείμενο της ιστοσελίδας σας. Φροντίστε να τα παρακολουθείτε και να προσθέτετε τα σχόλια σας στις δημοσιεύσεις τους.

Ωστόσο τα σχόλια σας θα πρέπει να είναι ενδιαφέροντα και όχι απροκάλυπτες διαφημίσεις της ιστοσελίδας σας. Γράψτε κάτι ουσιαστικό που συνεισφέρει στη συζήτηση γύρω από το θέμα της δημοσίευσης και μην υποτιμάτε τη νοημοσύνη του blogger ή των αναγνωστών του γράφοντας απλά ένα link προς την ιστοσελίδα σας.

Αν αποκτήσετε τη φήμη spammer, αυτό θα είναι ότι χειρότερο για σας και την επιχείρηση σας, και η προώθηση που προσπαθείτε να κάνετε θα μετατραπεί σε αυτό-δυσφήμιση.

Προώθηση ιστοσελίδων μέσα από Social Networking

Οι ιστοσελίδες Κοινωνικής Δικτύωσης (Social Networking Sites) έχουν ραγδαία ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια και προσφέρουν αρκετές ευκαιρίες προώθησης ιστοσελίδων. Δεν έχει σημασία αν θα προτιμήσετε το Facebook, το Twitter, Pinterest, Instagram, κλπ. Το σημαντικό είναι να αφιερώσετε χρόνο για να καταλάβετε πως λειτουργούν αφενός, και αφετέρου να προσφέρετε κάτι χρήσιμο ή ενδιαφέρον σε όσους απευθύνεστε.

Συμπεράσματα: Αν όλα τα παραπάνω σας φαίνονται δύσκολα να τα καταφέρετε στον περιορισμένο χρόνο σας, υπάρχουν επαγγελματίες που μπορούν να τα αναλάβουν για σας. Η συνεργασία με επαγγελματίες του SEO θα αυξήσει τα έξοδα σας και μπορεί να κάνει την προώθηση ιστοσελίδων μια ακριβή διαδικασία, αλλά όλα είναι θέμα δικών σας προτεραιοτήτων, δυνατοτήτων και επιλογών.

Όποιο τρόπο κι αν επιλέξετε τελικά, δεν μπορείτε να αγνοήσετε σήμερα ότι σε συνθήκες διαρκώς αυξανόμενου ανταγωνισμού, η προώθηση ιστοσελίδων είναι αναγκαιότητα, όχι επιλογή.
Προώθηση ιστοσελίδων με απλούς τρόπους Προώθηση ιστοσελίδων με απλούς τρόπους Reviewed by Γιάννης Σαματάς - Αρτκρετα on 08:38 Rating: 5

8 σχόλια:

  1. Στο θέμα του Syndication, υπάρχει κανένα παράδειγμα ελληνικής ιστοσελίδας που δημοσιεύει(ολόκληρα) ορίτζιναλ άρθρα άλλων?
    Και
    αν έχω γράψει ένα guest post σε άλλο ιστολόγιο αλλά το "διαφημίσω με μιας παραγράφου άρθρο και στο δικό μου, το συγκεκριμένο εισερχόμενο λινκ του guest post μου θα έχει λιγότερη αξία στα μάτια της μηχανής αναζήτησης?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπράβο σημαντικές πληροφορίες που βοηθούν...
    apneagr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ελληνικές ιστοσελίδες για δημοσίευση άρθρων είναι το (πολύ καλό) www.e-write.gr. Επίσης το www.postokano.gr και www.way.gr

    Αν κάποιος γνωρίζει άλλα, ας τα προσθέσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δημοσιεύστε τα άρθρα σας και στο www.en-gr.com το μοναδικο κοινωνικο δικτυο πληροφοριών

      Διαγραφή
  4. Σωτήρη,
    στο δεύτερο κομμάτι της ερώτησης σου, αν το guest post το έκανες μόνο για να προωθήσεις τη δική σου ιστοσελίδα στις μηχανές αναζήτησης, τότε μη μετατρέψεις το one-way link σε link exchange.
    Αν όμως έχεις γράψει κάτι πολύ καλό και θέλεις να το διαβάσουν οι αναγνώστες της δικής σου ιστοσελίδας, τότε βάλε το λινκ με rel="nofollow".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η γνώμη μου είναι οτι το post είναι κατατοπιστικότατο.
    Η προώθηση των ιστοσελίδων πλέον βασίζεται πολύ στα social networks αλλά και στα social bookmarking sites.

    Χρήστος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πολύ σωστό το άρθρο σου.

    Ειδικά οι τελευταίοι τρόποι (τα άρθρα,τα σχόλια σε blog και χρήση των social networks) είναικαι τα πιό αποτελεσματικά!

    ΥΓ. Ευχαριστούμε Γιάννη για τις Ελληνικές ιστοσελίδες για δημοσίευση άρθρων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Να συμπληρωσω για ενα μια νεα ιστοσελιδα http://alithina.gr οπου μπορεις να σηκωσεις αρθρα,βιντεο,φωτο, ηχο χωρις περιορισμους

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Από το Blogger.