Meta Tags, Τίτλος - Περιγραφή - Λέξεις Κλειδιά

Τι είναι τα metatags;

μεταταγκς Είναι πληροφορίες για την ιστοσελίδα σας που είναι αόρατες στους επισκέπτες σας, αλλά βοηθούν τις μηχανές αναζήτησης να την κατατάξουν σωστά στον κατάλογο τους.

Από τα metatags το μόνο που μπορείτε να δείτε εσείς και οι επισκέπτες σας είναι ο Τίτλος (meta title), που φαίνεται στο πάνω μέρος του browser σας (Internet Explorer, Firefox, κλπ.). Ο meta – Τίτλος δεν είναι απαραίτητα ο ίδιος με τον τίτλο που έχει το κείμενο της ιστοσελίδας σας.

Η σημασία του τίτλου, της περιγραφής και των λέξεων-κλειδιών για τις μηχανές αναζήτησης

Ο Τίτλος παραμένει εξαιρετικά σημαντικός αν σας ενδιαφέρει η ιστοσελίδα σας να εμφανίζεται σε καλή θέση στις μηχανές αναζήτησης. Πρέπει με λίγες λέξεις, δέκα λέξεις ή λιγότερες είναι το ιδανικό, να περιγράφει το περιεχόμενο κάθε σελίδας του site σας.

Κάθε σελίδα του site σας θα πρέπει να έχει το δικό της τίτλο. Είναι πολύ συνηθισμένο λάθος όλες οι σελίδες ενός site να μοιράζονται τον ίδιο τίτλο, και αυτό δείχνει ή ότι ο σχεδιαστής της ιστοσελίδας σας είναι άσχετος με το SEO – Βελτίωση Ιστοσελίδων, ή ότι δεν τον πληρώσατε καλά και σας έκανε μόνο τα βασικά.

Η Περιγραφή είναι κείμενο που δίνει περισσότερες πληροφορίες για το περιεχόμενο κάθε σελίδας ενός site. Η περιγραφή πρέπει επίσης να είναι μοναδική για κάθε σελίδα ενός site. Ανάλογα με το πόσο καλά είναι γραμμένη μπορεί να βοηθήσει την προώθηση της ιστοσελίδας σας στις μηχανές αναζήτησης, αλλά δεν είναι τόσο κρίσιμη όσο ο Τίτλος. Ακόμα και χωρίς περιγραφή είναι δυνατόν μια πολύ καλά φτιαγμένη ιστοσελίδα να βγει πρώτη στο Google.

Οι Λέξεις – Κλειδιά (keywords) είναι λέξεις που χαρακτηρίζουν το περιεχόμενο μιας σελίδας. Δεν είναι καθόλου σημαντικά για τις μηχανές αναζήτησης και το Google έχει δηλώσει εδώ και χρόνια ότι τις αγνοεί.
Ωστόσο δεν είναι κακό να υπάρχουν σε κάθε σελίδα του site σας, ή τουλάχιστον να υπάρχουν στις σημαντικότερες σελίδες του. Αν μπείτε στη διαδικασία να γράψετε λέξεις-κλειδιά για την ιστοσελίδα σας, κάντε το σωστά:
  1. μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μεμονωμένες λέξεις ή φράσεις ολόκληρες, που χωρίζονται μεταξύ τους με κόμμα (,)
  2. χρησιμοποιήστε τις κυριότερες λέξεις ή φράσεις που περιλαμβάνονται στο κείμενο σας
  3. μην προσθέσετε λέξεις ή φράσεις που δεν υπάρχουν στο κείμενο σας. Λέγεται ότι κάποιες μηχανές αναζήτησης μπορεί να «τιμωρήσουν» τη σελίδα σας αν οι τα keywords που γράψατε δεν υπάρχουν μέσα στο κείμενο της σελίδας σας. «Τιμωρία» σημαίνει ότι η σελίδα σας μπορεί να εμφανίζεται σε χαμηλότερη θέση στις μηχανές αναζήτησης.
  4. μην χρησιμοποιείτε σε κάθε σελίδα του site σας ακριβώς τις ίδιες λέξεις ή φράσεις
Ελέγξτε μόνοι σας τα metatags της ιστοσελίδας σας
Meta Tags, Τίτλος - Περιγραφή - Λέξεις Κλειδιά Meta Tags, Τίτλος - Περιγραφή - Λέξεις Κλειδιά Reviewed by Γιάννης Σαματάς - Αρτκρετα on 14:58 Rating: 5

1 σχόλιο:

Από το Blogger.