Urlmetrix, ένα εργαλείο για την προώθηση της ιστοσελίδας σας

* Ενημέρωση 2018: Το Urlmetrix δυστυχώς είναι πιά ένα ξεπερασμένο εργαλείο SEO. Παλιότερα έδινε πολύτιμες πληροφορίες σχετικά με την ιστοσελίδα σας. Όπως κάθε εργασία, έτσι και η προώθηση ιστοσελίδων χρειάζεται τα κατάλληλα εργαλεία για να γίνει πιο εύκολα και πιο σωστά.


Ελπίζω ότι σύντομα θα παρουσιάσουμε ένα νέο άρθρο για πιο σύγχρονα εργαλεία SEO. Το κείμενο που ακολουθεί γράφηκε πολλά χρόνια πριν και δεν ανταποκρίνεται στη σημερινή πραγματικότητα.

Τι μπορεί να σας προσφέρει το Urlmetrix;

Θα σας δώσει βασικές και χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με την ιστοσελίδα σας. Πιο αναλυτικά:
  1. Title, δηλαδή ο τίτλος της αρχικής σας σελίδας. Αυτό που πρέπει να προσέξετε εδώ είναι να συμπεριλαμβάνει τις κυριότερες λέξεις ή φράσεις κλειδιά, ενώ ταυτόχρονα να μην περιέχει καμιά «άχρηστη» λέξη.
  2. Το Page Rank στο Google. Αν η ιστοσελίδα σας φτιάχτηκε πριν από 2-3 μήνες, τότε το Google PageRank (PR) της μπορεί να είναι μηδέν. Σε καμιά άλλη περίπτωση δεν δικαιολογείται το μηδέν, ενώ όσο αυξάνει, τόσο το καλύτερο. Να θυμάστε ότι το PR αυξάνει όσο περισσότερα ποιοτικά links υπάρχουν από άλλες ιστοσελίδες προς τη δική σας.
  3. Alexa Rank, η κατάταξη της ιστοσελίδας σας στον κατάλογο Alexa. Οσο μικρότερο είναι το νούμερο τόσο το καλύτερο. Για παράδειγμα το Google έχει Alexa Rank ίσο με 1! Αν η δική σας ιστοσελίδα έχει Alexa Rank μικρότερο του 1.000.000 να είστε ικανοποιημένοι, αν είναι κοντά στο 100.000 τότε η ιστοσελίδα σας έχει μερικές χιλιάδες επισκέπτες τη μέρα, ενώ τα νούμερα από 100.000 και κάτω είναι για μεγάλες ιστοσελίδες με χιλιάδες εσωτερικές σελίδες και πολλά εκατομμύρια επισκέπτες ετήσια.
  4. Τα επόμενα νούμερα Compete Rank και Quantcast Rank αγνοήστε τα. Αν δείχνουν κάποιο νούμερο διαφορετικό από το μηδέν, έχει καλώς, αλλιώς μη δώσετε μεγάλη σημασία.
  5. Google Indexed, σας δείχνει πόσες σελίδες από το site (ιστοσελίδα) σας συμπεριλαμβάνει το Google στο ευρετήριο του. Αν ο αριθμός που εμφανίζεται είναι μικρότερος από τον αριθμό των εσωτερικών σελίδων της ιστοσελίδας σας, τότε κάτι δεν πάει καλά και θα πρέπει να ρωτήσετε το σχεδιαστή της γιατί συμβαίνει αυτό.
  6. Yahoo Indexed, σας δείχνει πόσες σελίδες από το site (ιστοσελίδα) σας συμπεριλαμβάνει το Yahoo στο ευρετήριο του. Διαφορές ανάμεσα στο νούμερο που δείχνει το Yahoo και το Google είναι φυσιολογικές.
  7. Google BackLinks, πόσα links (σύνδεσμους) έχει μετρήσει το Google προς την ιστοσελίδα σας. Το νούμερο που δίνει το Google είναι αναξιόπιστο και πολύ χαμηλότερο από το πραγματικό, οπότε αγνοείστε το. Πραγματικά στοιχεία μπορείτε να πάρετε μόνο από τα Google Webmaster Tools.
  8. Yahoo BackLinks, αυτό είναι ένα πολύ αξιόπιστο νούμερο για τον αριθμό των links από άλλες ιστοσελίδες προς τη δική σας. Κάντε κλικ πάνω στο νούμερο, για να δείτε τον πλήρη κατάλογο.
  9. Στη συνέχεια αναφέρονται ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης (user networking sites), το ευρετήριο Dmoz (Open Directory) και η Wikipedia.
    Στα Delicious, Twitter, Reddit και Stumbleupon μπορείτε μόνοι σας να κάνετε τις σχετικές καταχωρήσεις.
    Στο Dmoz αν δεν είχατε μπει πριν to 2004, σήμερα είναι πολύ δύσκολο να συμβεί. Εξάλλου πρόσφατα ανακοινώθηκε ότι το Google δίνει πια ελάχιστη σημασία στο αν συμπεριλαμβάνεται η ιστοσελίδα σας σε αυτό (στο Dmoz) ή όχι. Παλιότερα ήταν πολύ σημαντικό αλλά όχι σήμερα.
    Οσο για τη Wikipedia, δεν είναι καθόλου εύκολο να αναφερθεί η ιστοσελίδα σας σε αυτή, εκτός αν αποτελεί μια πλούσια πηγή πληροφοριών για κάποιο θέμα.
Δείτε την αναφορά που πήραμε με το Urlmetrix για το blog SEO Analysis, την ιστοσελίδα δηλαδή που διαβάζετε τώρα.
αναφορα απο urlmetrix

Η αναφορά μας δείχνει ότι η ιστοσελίδα μας έχει Google PageRank: 3, που είναι πολύ καλό για τους ελάχιστους μήνες ζωής του.
Το Google έχει συμπεριλάβει όλες τις σελίδες του blog στο ευρετήριο του και υπάρχουν 190 links από άλλες ιστοσελίδες προς αυτό.
Αυτό που μπορούμε να κάνουμε ακόμα για την καλύτερη προώθηση του είναι η καταχώρηση στα Delicious, Twitter, Reddit και Stumbleupon.
Δυστυχώς το Urlmetrix δεν αναφέρει καθόλου τα Ελληνικά Social Bookmarking / Networking sites, δηλαδή το Foracamp, Bobit, Digme, Cull, Blogz και Sync στα οποία κάνουμε τακτικά καταχώρηση των νέων άρθρων του blog μας.
Επισκεφτείτε το Urlmetrix και ελέγξτε πόσο καλά τα πάει η ιστοσελίδα σας.
Urlmetrix, ένα εργαλείο για την προώθηση της ιστοσελίδας σας Urlmetrix, ένα εργαλείο για την προώθηση της ιστοσελίδας σας Reviewed by Γιάννης Σαματάς - Αρτκρετα on 18:55 Rating: 5

1 σχόλιο:

  1. Το www.webseoanalytics.com έχει 12 δωρεάν εργαλεία για SEO. Ένα από αυτά το Web SEO Analysis κάνει λεπτομερή ανάλυση πάνω στη σελίδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Από το Blogger.