Η προώθηση ιστοσελίδων και οι SEO experts

Η προώθηση ιστοσελίδων γίνεται ολοένα πιο αναγκαία

Ολο και περισσότερες Ελληνικές επιχειρήσεις αποκτούν καθημερινά τη δική τους ιστοσελίδα και εδραιώνουν την ονλάιν παρουσία της επιχείρησης τους. Σύντομα ανακαλύπτουν ότι το πρώτο αυτό βήμα δεν αρκεί για να φέρει την πολυπόθητη αύξηση των πωλήσεων, είτε άμεσα μέσω ηλεκτρονικού εμπορίου, είτε έμμεσα μέσω της προβολής των προϊόντων ή των υπηρεσιών τους.

Ο λόγος είναι απλός: κάθε ιστοσελίδα χρειάζεται επισκέπτες. Οσο περισσότεροι είναι αυτοί, τόσο το καλύτερο. Δυστυχώς μια ιστοσελίδα, όσο καλοσχεδιασμένη κι αν είναι, δεν μπορεί από μόνη της να προσελκύσει τους επισκέπτες, πολύ απλά γιατί δεν γνωρίζουν την ύπαρξη της.

Δύο τρόποι υπάρχουν για να γίνει γνωστή η ύπαρξη μιας ιστοσελίδας:
  • η διαφήμιση της ιστοσελίδας σε οποιοδήποτε μέσο, ηλεκτρονικό ή έντυπο
  • η εμφάνιση της ιστοσελίδας στις μηχανές αναζήτησης
Για την διαφήμιση δεν θα ασχοληθούμε στο άρθρο αυτό, αν και η αναγκαιότητα της είναι αναμφισβήτητη.

προώθηση ιστοσελίδων για εμφάνιση στις μηχανές αναζήτησηςΤο θέμα μας είναι η προώθηση ιστοσελίδων στις μηχανές αναζήτησης, πώς δηλαδή θα αυξηθεί ο αριθμός των επισκεπτών προς μια ιστοσελίδα μέσω του Google ή άλλης μηχανής αναζήτησης.

Τη διαδικασία αυτή θα την ακούσετε επίσης σαν SEO από τα αρχικά των λέξεων Search Engine Optimization, δηλαδή Βελτιστοποίηση Ιστοσελίδων για Μηχανές Αναζήτησης.

Η διαδικασία του SEO ή της προώθησης ιστοσελίδων περιλαμβάνει αλλαγές διαφόρων στοιχείων μιας ιστοσελίδας, ώστε:
  1. οι μηχανές αναζήτησης να την κατατάξουν σε καλύτερη θέση στους καταλόγους τους
  2. οι επισκέπτες να μπορούν να τη χρησιμοποιήσουν ευκολότερα και πιο ευχάριστα
Με τη συνεχή αύξηση του αριθμού των ιστοσελίδων η ανάγκη για υπηρεσίες SEO (προώθηση ιστοσελίδων) γίνεται ολοένα πιο επιτακτική για την επιτυχία της ιστοσελίδας της επιχείρησης σας.

Οι ειδικοί του SEO

Η ανάγκη αυτή έχει ήδη δημιουργήσει ένα νέο επαγγελματικό κλάδο, αυτό των ειδικών στην προώθηση ιστοσελίδων, των SEO Experts. Ο κλάδος αυτός έχει ήδη μια ιστορία δεκαετίας στην Αμερική, αλλά στην Ελλάδα βρίσκεται ακόμα υπό ανάπτυξη.

Επειδή κανένας κλάδος επαγγελματιών δεν απαρτίζεται μόνο από «αγγέλους», καλό θα είναι να είστε προσεκτικοί στην επιλογή του ειδικού που θα βελτιώσει και θα προωθήσει την ιστοσελίδα σας.

Αν σας τρομάζει το γεγονός ότι δεν γνωρίζετε πολλά πράγματα για τον τρόπο λειτουργίας των μηχανών αναζήτησης, μην απογοητεύεστε. Αρκεί να έχετε όρεξη για διάβασμα και θα βρείτε πολλές ιστοσελίδες στο Ιντερνετ που θα σας ενημερώσουν για τα βασικά. Πολλές από αυτές ανήκουν στους επαγγελματίες της προώθησης ιστοσελίδων, που έχουν συνειδητοποιήσει ότι οι καλύτεροι πελάτες είναι οι ενημερωμένοι πελάτες.

Επίσης να θυμάστε 3 βασικούς κανόνες:
  • Αποφύγετε όσους σας εγγυώνται ότι η ιστοσελίδα σας θα βρεθεί στην πρώτη πεντάδα στο Google, ή ακόμα χειρότερα, την πρώτη θέση στο Google. Τέτοιες υποσχέσεις μόνο το Google το ίδιο θα μπορούσε να κάνει και κανείς δεν μπορεί να επηρεάσει το Google κατά τις επιθυμίες του.
  • Αποφύγετε όσους δεν έχουν να σας παρουσιάσουν ουσιαστικά αποτελέσματα από προηγούμενες βελτιώσεις ιστοσελίδων. Όταν λέμε ουσιαστικό αποτέλεσμα, δεν εννοούμε να εμφανίζεται η ιστοσελίδα μιας επιχείρησης πρώτη στις μηχανές αναζήτησης για το όνομα της. Αλίμονο αν δεν συμβαίνει ούτε αυτό.
  • Σε κάθε περίπτωση πάρτε προσφορές από διάφορες εταιρείες που ασχολούνται με την προώθηση ιστοσελίδων, αλλά μην ξεχνάτε ότι η φτηνότερη προσφορά δεν είναι πάντα η καλύτερη. Αν το ένστικτο σας κτυπάει το καμπανάκι του κινδύνου στο άκουσμα μιας εξαιρετικά χαμηλής τιμής, καλύτερα να το ακούσετε.
  • Αποφύγετε τις μακρόχρονες δεσμεύσεις και προτιμήστε τα σταδιακά βήματα. Ζητήστε από τον ειδικό της προώθησης ιστοσελίδων να σας κάνει μια προσφορά βασισμένη σε διαδοχικά στάδια. Συμφωνήστε για το πρώτο στάδιο και αν δεν δείτε αποτελέσματα, σταματήστε εκεί τη συνεργασία σας. Με τον τρόπο αυτό θα γλιτώσετε χρήματα και χρόνο.
Διαβάστε περισσότερα: Δέκα αλήθειες για το SEO, αλήθειες και ψέματα για την προώθηση ή βελτιστοποίηση ιστοσελίδων (SEO).
Η προώθηση ιστοσελίδων και οι SEO experts Η προώθηση ιστοσελίδων και οι SEO experts Reviewed by Γιάννης Σαματάς - Αρτκρετα on 14:01 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.